Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
5 °C 54%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κρήτη: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος που εκμεταλλευόταν αλλοδαπούς εργάτες - Πώς λειτουργούσε
Ημερομηνία: 17/3/2026, 21:48 - Εμφανίσεις: 11



Σε 5 εκατομμύρια ευρώ εκτιμώνται τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε το εγκληματικό δίκτυο που φέρεται να εκμεταλλευόταν αλλοδαπούς εργάτες με έδρα την Κρήτη.

Το κύκλωμα που είχε διασυνδέσεις και στο εξωτερικό εξαρθρώθηκε έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Κρήτη, Βοιωτία και Αττική, υπό τον συντονισμό και την εποπτεία της Ασφάλειας Ηρακλείου, με την συμμετοχή πολλών αστυνομικών δυνάμεων από διάφορες υπηρεσίες και νομούς.

Εργάτες από το Πακιστάν Σε σύνολο συνελήφθησαν 21 άτομα, 16 Έλληνες και 5 αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 200.000 ευρω.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Σύμφωνα με τη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου, η εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε αναπτύξει πολυεπίπεδη δράση τουλάχιστον από το 2023, δημιουργώντας ένα οργανωμένο σύστημα παράνομης μετάκλησης αλλοδαπών εργαζομένων, κυρίως από το Πακιστάν, τους οποίους στη συνέχεια εκμεταλλευόταν οικονομικά.

Η διαδικασία της μετάκλησης πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας στο gov.gr.

Το δίκτυο φαίνεται ότι λειτουργούσε με σαφή επιχειρησιακή δομή, στην οποία συμμετείχαν μέλη με διακριτούς ρόλους, από τον λεγόμενο «σκληρό πυρήνα» που φέρεται να συντόνιζε τη δράση, έως τους μεσάζοντες που στρατολογούσαν αλλοδαπούς στο εξωτερικό και «εικονικούς εργοδότες» ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος των μεταναστών στην Ελλάδα.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Οι 5 του «σκληρού πυρήνα» Στον αποκαλούμενο «σκληρό πυρήνα» της οργάνωσης συγκαταλέγονται 5 πρόσωπα από την Κρήτη, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, τα οποία συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας 51χρονος που φέρεται ως αρχηγός της οργάνωσης και η 44χρονη σύζυγός του, ιδιοκτήτρια ιδιωτικού ΚΕΠ στο Ηράκλειο η οποία έχει εμπλακεί και στην υπόθεση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.googletag.cmd.push(function() { googletag....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
5 °C 54%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies